Wanneer gaan de loggers geplaatst worden

We hebben een vraag gehad over het plaatsen van de loggers. 

1. Wat zijn loggers? 

Dat zijn automatisch grondwaterstand metende apparaten die in een peilbuis geplaatst worden en waarvan de gegevens elke dag worden doorgegeven via internet.

2. Waneer worden de loggers geplaatst?

Dat hangt af van het moment wanneer de aanleg van de nieuwe riool en het DIT systeem begint. Ongeveer een jaar voor die aanleg plaatsen we de loggers. Op die manier kunnen we over een periode van 5 jaar goede metingen doen, vooraf aan de rioolvernieuwing, tijdens de werkzaamheden en minimaal 3 jaar daarna. 

Die metingen gecombineerd met onze handmatige metingen zijn nodig om de pomp goed in te regelen, mogelijke "lekken" in het grondwater systeem te ontdekken, additionele maatregelen te nemen en daarvan weer het effect te meten.

3. Waarom 5 jaar loggers?

Dat is om budgettaire reden. We hebben circa 20.000€ subsidie gekregen. Daarvan kun je 5 jaar, 10 loggers laten functioneren. Wij kopen eigenlijk de data. De plaatsing, het onderhoud en het leveren van de data van 10 loggers gedurende 5 jaar kosten ongeveer 20.000€. 

4. Wanneer wordt de riolering vernieuwd en het DIT systeem aangelegd?

Toen wij in 2017 actief werden, was de planning van in 2021 de werkzaamheden zouden beginnen. In de Gravenbuurt (overkant van de Kleiweg) bleek een oude gasleiding te liggen die dringend eerst vervangen moet worden. Dan kan daar ook gelijk een DIT systeem worden aangelegd. Hierdoor zijn wij opgeschoven. Eerst naar 2023, Nu naar 2024. Zodra daar meer zekerheid over is melden wij dat


Reacties